Hangtieten

Hangtieten

De laatste tijd zie ik overal op ouder/kind sites op Facebook de discussie of je een betere moeder bent als je borstvoeding geeft. De artikelen zelf laten de kerk een beetje in het midden maar de reactie op de artikelen, daar krijg ik jeuk van. Die variëren van dat je je kind het beste misgunt, of domweg dat je asociaal bent.

Ik denk dat heel veel liefde en aandacht aan je kind geven en het zo goed mogelijk klaarstomen voor het leven, om het een empathisch, mooi mens te laten worden, dát maakt je een goede moeder!

Wat ik dan weer wél grappig vind zijn de reacties als: daar krijg je hangtieten van! Tja, dat zou best kunnen maar op zich niet zo heel erg toch? Daar hebben ze ooit BH’s voor uitgevonden. En ik heb ook nooit borstvoeding gegeven. Dat was mijn eigen keus (nou ja, én het feit dat ik geen kinderen heb natuurlijk 😉) en bij mij hangen ze ook. Dat komt nu eenmaal met de jaren, dan gaat alles richting het zuiden hangen!

Ik heb geen borstvoeding gehad tot minimaal zes maanden en ik leef ook nog. Oké, ik kom wat lengte betreft niet echt boven het maaiveld uit (wat ik verbaal dan weer ruimschoots compenseer) dus als het onderwerp borstvoeding, of het gebrek daaraan, langskomt zeg ik wel vaak tegen mijn moeder dat ik dáár die groeistoornis heb over gehouden! Maar dat zeg ik ook altijd als het onderwerp ‘kinderen en slaan’ ter sprake komt. Ik heb ook wel eens een pets gehad, en soms zéér verdiend!

Maar hoe dan ook, mijn ouders hebben mij ondanks te weinig borstvoeding en af en toe een pets, tot een weliswaar kleine, maar gelukkige, empathische, gevoelige, sterke en liefdevolle vrouw gemaakt! En dáár gaat het om in het leven!

Deel bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.