Leugentje om bestwil

Leugentje om bestwilDe meeste kraamverzorgenden kennen het ‘probleem’:
Je komt bij het gezin binnen en je krijgt de opmerking: “wat een mooie baby hè!”

Er van uitgaande dat de meeste pasgeboren baby’s er uitzien alsof ze klem hebben gezeten tussen een draaideur (wat eigenlijk niet zo heel veel verschilt met een vaginale bevalling) kun je natuurlijk niet zeggen dat je wel eens mooiere baby’s hebt gezien. Nou ja, dat kan wel, maar dan hoef je de volgende dag niet meer terug te komen.

Natuurlijk vinden alle ouders hun kindje de mooiste. En om eerlijk te zijn, toen mijn neefje (of beter gezegd, neef, hij is inmiddels drie koppen groter dan ik) geboren werd vond ik hem een pracht baby.
Terwijl, als ik de foto’s nu terugkijk, het een schattig mannetje was, maar echt mooi was overdreven. Hij is leuk opgedroogd dus het is goedgekomen, maar toch…

Gelukkig noem ik alle baby’s altijd liefkozend ‘moppie’, dus daarmee red ik mijzelf.
Want “wat een lief kind” zeggen, kan ook niet meer, sinds Herman Finkers in een van zijn shows vertelde dat hij in het geval van een lelijke baby altijd “wat een lief kind” zegt en dat zijn buurman laatst vader was geworden en dat dat “het liefste kind was, dat hij ooit had gezien!”

Al heb ik ooit een verloskundige meegemaakt die zei: “Wat een apart kindje!” Tja…klinkt ook niet echt positief. Maar aan de moeder vroeg ze hoe het met haar ‘scheur’ ging, dus daar moest sowieso nog wat aan sociale vaardigheden gesleuteld worden.

Maar ik heb ook wel eens heel enthousiast  bij een gezin gezegd dat de baby echt papa’s neus had en dat later bleek dat de baby van een spermadonor was.

Oeps…
Dus soms is niets zeggen, echt beter! Alhoewel…soms kan het niet laten, zoals laatst!

Eerste kind, we doen haar in bad.  Ik leg haar tijdens het afdrogen even op haar buik en ze begint gelijk kruipbewegingen te maken. Vader vraagt: “doen alle baby’s dat?” Op mijn bevestigende antwoord zie ik een lichte teleurstelling op zijn gezicht.
De baby laat vervolgens een paar (best wel stinkende) windjes. Vader vraagt nogmaals of alle baby’s dat doen… “Nee, dat doet alleen die van jullie!” 😂
Deel bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.