Moord op een kraamverzorgster

Moord op een kraamverzorgster

Soms kom je bij gezinnen waarbij je denkt: mag ik hier weg? Zoals die keer dat ik naar een gezin moest waarvan ik volgens de planning had aangegeven bij het eerste kindje, dat ik er bij een volgende ook graag heen wilde.

Toen vader de deur open deed wist ik: dit heb ik nooit gezegd! Bleek dat het gezin om mij gevraagd had (de juiste bewoording was meer ‘geëist had’) omdat ik, zoals moeder het zelf aangaf, niet bang voor haar man was…Hij was namelijk lang, had een hoop tattoo’s én een hele grote mond!  Nou, ik mag dan wel klein zijn, maar kan (zonodig) óók een grote mond hebben!

Tijdens die week zat ik aan tafel wat in het dossier te schrijven toen hij per ongeluk tegen mijn stoel aanstootte, ik draaide mij om en hij zei: “zal ik je even swaffelen?” Ik antwoorde dat als hij een knal voor zijn kop wilde hebben, hij dat vooral moest proberen.

Toen ik dit later lachend tegen mijn leidinggevende vertelde schrok zij en vond dat ik er werk van moest maken. Ik zei haar dat als hij dat daadwerkelijk gedaan zou hebben ik er hoogstpersoonlijk voor gezorgd zou hebben dat hij geen nakomelingen meer op de wereld zou kunnen zetten. Nee, mij krijg je niet gek hoor!

Ze hadden inmiddels, naast de honden die ze al hadden, wat extra dieren waaronder een paar slangen. Tijdens het verschonen van het terrarium kreeg ik de, reeds verwachte, vraag of ik bang voor slangen was. Hij ging er vast vanuit dat ik gillend de tuin in zou rennen, maar eerlijk gezegd vond ik het kleine keffertje dat ze hadden, enger dan die slang. Hij snelde naar mij toe met dat beest uitgerold over zijn arm en het enige wat ik dacht toen ik hem aaide was: Hoeveel tasjes zouden er uit zo’n beest gaan?

Verder was deze vader er erg trots op een crimineel verleden te hebben (had het vermoeden dat het nog geen verleden was…). En nee, ook daar ben ik  niet bang voor of van onder de indruk.

Al zei ik wel, als antwoord op zijn vraag of ik wilde weten waarvoor hij in de bak gezeten had: “Zolang het niet voor moord op een kraamverzorgster is, hoef ik het niet te weten!”

Deel bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.