Oeps momentje

Oeps momentje

Over het algemeen zijn alle kraamgezinnen leuk, of het nu eerste kind is, of de tweede, derde, vierde of vijfde (verder ben nog niet gekomen). Bij een eerste kind kun je de ouders zoveel leren, maar ook bij een tweede is het vaak weer een opfriscursus. Bij een derde, vierde of vijfde is het meestal meer een kwestie van: moeder en kind oké? dan zorgen dat de rest van het gezin en huishouden gesmeerd loopt.

 

En de kinderen bij de zorg betrekken, maar ook bij het huishouden, wel zo handig en gezellig! Zo was ik ooit bij een groot gezin die de was altijd splitste in boven en onderkleding apart. De kinderen konden zó helpen hun eigen ondergoed bij elkaar zoeken en vonden vooral de door mij ingevoerde ‘sokken memory’ erg leuk.

Laatst was ik bij een gezin met nog een meisje van vier. Ze wilde helpen met de was opvouwen dus ik gaf haar steeds wat theedoeken en washandjes, ik hield af en toe een kledingstuk van papa of mama omhoog en vroeg dan of dat van háár was. Ze moest dan lachen een zei dan: “Nee joh, dat is van papa/mama”.

Ik pakte een Jip en Janneke onderbroekje van haar en zei:” Deze is zeker van papa?” Haar antwoord zag ik niet aankomen…”Nee, die is van papa want die heeft een hele grote piemel!”

Toen papa ’s middags de deur binnen kwam had ik toch moeite om mijn blik niet te laten afzakken…

José van Det

 

 

 

Deel bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.