Traphekjes enz.

Traphekjes enz.

Er is in de loop der tijden veel veranderd in kraamzorg land. Niet aleen ‘opvoed’ methodes en denkbeelden, maar vooral spullen voor de baby.

Tig soorten traphekjes die je pas open krijgt als je tegelijk trekt, duwt, draait, tilt, vloekt of grof geweld gebruikt.
Ik heb al moeite met een kindersluiting, dus drie keer raden welke methode ik voor de traphekjes gebruik….Kinderwagens waarbij je hogere wiskunde nodig hebt om ze überhaupt in elkaar, én uitgeklapt te krijgen waarna je al je vingers nog hebt!

Zitjes die je op de kinderstoel kunt monteren zodat de baby gezellig mee aan tafel kan. Ik laat papa dat zelf altijd monteren want als ik het doe ben ik bang dat we de baby steeds onder tafel vandaan moeten halen.

En kruiken. Had je vroeger alleen de metalen kruiken, tegenwoordig heb je al zoveel andere keuzes, van hittepit zakken tot bellywarmers. Toen ik die voor het eerst zag dacht ik: ‘waarom ligt er nu een discman* in het wiegje?’

Zo kwam ik laatst bij een gezin waar een klein apparaatje in de wieg lag. Het leek op het dingetje waar de verloskundige het zuurstofgehalte mee bepaald, maar dan iets groter.
Op mijn vraag wat de functie van dat dingetje was, kreeg ik de reactie:
“oh dat, dat is een fietslampje, daar speelt de oudste vaak mee! Die heeft hij in de wieg gelegd zodat de baby er ook mee kan spelen”.

* Voor de jongere lezers: een disc man was een apparaat waar je CD in stopte waarna je met een koptelefoon muziek kon luisteren.
Ben je zó jong dat je de CD’s niet kent, dan zal ik het maar niet over de draaischijf telefoon en cassettebandjes hebben!

José van Det

Deel bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.