boerenkool met kip

boerenkool met kip

Ik zit deze week bij een aardig Amerikaans stel waar ik bij nr 2 ook heb gekraamd.
Ik heb wel vaker Engelstalige gezinnen maar dit keer merk ik dat ik na twee dagen al een accent krijg. Zeg nog nét geen “Howdy” als ik binnen kom.

De borstvoeding gaat redelijk maar het mannetje neemt steeds maar een kleine hap. Ik stel haar voor om een ‘hamburgertje’ van haar borst te maken ( paar cm boven de tepel tussen duim en rest van de vingers de borst een beetje plat te maken zodat de baby makkelijker kan aanhappen). Ik help haar ermee en daarna doet ze het zelf. Ze pakt haar borst echter zo’n 10 cm van de tepel af, waarna ik zeg:” Ik weet dat alles in Amerika groot, groter, groots is, dus ook de hamburgers, maar zullen we een kleiner hamburgertje proberen?”


Omdat de borstvoeding verder goed gaat en de andere kinderen drie dagen naar het kdv gaan stel ik voor om deze week het avondeten te maken zodat zij het alleen maar op hoeven te verwarmen. Dit aanbod nemen ze graag aan. Ik zie dat er regelmatig ‘mac and cheese’ en ‘fried chicken (macaroni met kaas en gefrituurde kip, echt Amerikaans)  gegeten wordt dus ik stelde eens Hollandse pot voor. Erwtensoep en boerenkool met worst. Dit kennen ze niet dus ik leg uit wat er in zit. Het is nog wel een uitdaging want de kraamvrouw is Joodse dus eet geen varkensvlees.  Wat voor de boerenkool niet zo’n probleem is, want een runderworst is ook prima. Maar voor beide zijn spekjes wel erg lekker, zo niet noodzakelijk,  dus ik ga naarstig ‘koosjere snert en boerenkool recepten’  op Google zoeken.

Ik kan niet echt wat vinden dus stel een snert zonder vlees voor. De optie om het met sucadelappen te doen laat ik schieten aangezien ik nog nooit in mijn leven rundvlees mals heb gekregen en het dus ook zeker niet hier ga proberen (dat probeer ik thuis wel weer eens, bijkomend voordeel daarvan is dat ik, als het weer mislukt is, sushi kan bestellen).

Voor de boerenkool stel ik vegetarisch spekjes en de runderworst voor. De worst valt af, dat vinden ze niet lekker, net als de vegetarische spekjes. Want al komen spekjes van een onrein varken,  het is wél lekker…

Ach, er zijn ergere zondes in het leven. Zoals misschien oer-Hollandse boerenkool met kip!

Deel bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.