Kanker

Kanker

Vaak begin ik mijn columns met: Afgelopen week was ik bij een heel lief gezinnetje…

Maar dit keer wil ik jullie vertellen over de ontzettend lieve mensen die ik de afgelopen 3 maanden allemaal ontmoet heb. 

Te beginnen met de Maag-Lever-Darm verpleegkundige van het Spaarne Gasthuis, die mij, nadat ik te horen had gekregen dat er bij het Bevolkingsonderzoek Darmkanker iets gevonden was, heel rustig vertelde wat mij allemaal te wachten zou staan. 

De MLD arts die 4 dagen later een coloscopie deed en mij het slechte nieuws gaf dat ik endeldarmkanker had. 

De medisch secretaresse die gelijk alle vervolgstappen ging regelen.

De oncologie verpleegkundige die mij een paar dagen later belde om te vragen hoe het met me was en ook gelijk wat afspraken in plande om het vervolgtraject te bespreken en al onze vragen te beantwoorden.  

De chirurg die me op het hart drukte dat we er echt op tijd bij waren en mij, naast een reguliere, standaard operatie met best wel heftige complicatie mogelijkheden, de optie gaf om mee te doen met een studie waarbij ik bestralingen en chemopillen zou krijgen. Waarbij de kans op complicaties, mocht er tóch nog een operatie nodig zijn, in ieder geval stukken kleiner is. 

De radiologie verpleegkundigen die mij bij de de CT en MRI scans begeleide.

De radioloog die mij vertelde dat er geen uitzaaiingen waren.

Mijn huisarts die oprecht geschrokken belde en mij ook alle hulp aanbood.

De oncologie fysiotherapeut die mij helpt mijn conditie goed te houden, en er samen met een mede patiënt, mijn ‘maatje’, voor geeft gezorgd dat ik sporten zelfs leuk ga vinden.

De oncoloog die de chemo begeleid en zichzelf als:” Ik ben de pillendokter” voorstelde.

De bestralingsarts, van het Antoni van Leeuwenhoek, die mij wekelijks vraagt hoe het gaat, mijn onzekerheden zoveel mogelijk weg probeert te nemen, mij goede adviezen geeft en er gewoon is voor al onze vragen.

Mijn case manager, die elke 2 weken mijn bloedbeeld controleert, mij verder goed in de gaten houdt en altijd bereikbaar is als ik onzeker ben en vragen heb.

De medisch beeldvormings en bestralings deskundigen, die mij elke dag, 5 weken achter elkaar, onder het bestralingsapparaat leggen en altijd heel zorgzaam zijn en precies uitleggen wat er gebeurt.

De medewerkers van het Adamashuis, die mij de handvatten gaven om dit allemaal te verwerken en een plekje te geven.

Ik ben ontzettend dankbaar voor al deze lieve en zorgzame mensen om mij heen, van zowel het Spaarne Gasthuis als het Antoni van Leeuwenhoek in Hoofddorp.

Maar naast alle medische hulp ben ik natuurlijk ook ontzettend dankbaar voor alle lieve familieleden en vrienden die intens met ons meeleven en zeker op de eerste plaats mijn grote liefde, en steun en toeverlaat W. We zijn een super team, en we gaan dit redden!

Deel bericht

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.